Nieuwe functionaliteit in module Klantportaal

donderdag 16 maart 2017 / Aantal keer gelezen (1211)

De eerste klanten zijn inmiddels over naar ChainWise 8. Het klantportaal wordt ook omgebouwd zodat deze nieuwe functionele mogelijkheden en een nieuwe look & feel krijgt.

Het klantportaal biedt mogelijkheden om uw klanten informatie te tonen over offertes, opdrachten, projecten, uren, organisatiegegevens en veel meer - maar dan specifiek voor uw klant. Zo zijn er bijvoorbeeld ook mogelijkheden dat uw klant zich inschrijft voor het ontvangen van een notificatie wanneer er nieuwe documenten beschikbaar zijn in het klantportaal. Uw klant kan in het klantportaal toegang krijgen tot die informatie waarvan hij/zij rollen toegekend heeft gekregen.

In bepaalde omstandigheden is het ook mogelijk om uw klanten - zonder in te loggen - toegang te geven tot uw klantportaal van ChainWise. Hiervoor is additionele functionaliteit beschikbaar voor het klantportaal, genaamd Single Sign On.

Nieuwe functionaliteit in module Klantportaal

x

Contact met ChainWise

Meer weten over de oplossingen die wij bieden? Van gedachten wisselen over uw specifieke bedrijfssituatie? Een demonstratie van onze bedrijfssoftware aanvragen? De kortste weg is een direct belletje met Egbert Horsselenberg: 06 53 53 0578