Aanpassing privacy wetgeving

dinsdag 24 februari 2015 / Aantal keer gelezen (1504)

De Europese Commissie stelt een nieuw regelgevend kader voor dat bestaat uit een algemene verordening bescherming persoonsgegevens en een richtlijn die betrekking heeft op de bescherming van persoonsgegevens die worden verwerkt in het kader van politiële en justitiële activiteiten. 

Dit heeft impact op uw en onze bedrijfsvoering. Of u nu zelf persoonsgegevens van klanten vastlegt of daar systemen van derden voor gebruikt. Als de nieuwe richtlijnen ingaan zal meer verantwoording moeten worden afgelegd over de verwerkte persoonsgegevens.

Een kleine greep uit de belangrijkste wijzigingen:

• Burgers krijgen het recht om ‘vergeten’ te worden

• Privacygevoelige informatie moet aantoonbaar strenger beveiligd worden

• U moet een datalek ook melden bij de getroffen personen en / of partijen

• Als uw bedrijf / instelling persoonsgegevens verwerkt, heeft u hiervoor toestemming van uw klanten nodig. Klanten kunnen deze toestemming ook weer intrekken

ChainWise houdt voor u de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Als geheel duidelijk is welke impact de wijzigingen hebben op uw en onze bedrijfsvoering zullen wij u nader informeren.

Contact met ChainWise

Meer weten over ChainWise Cursusplanner? Van gedachten wisselen over uw specifieke bedrijfssituatie? Een demonstratie van ChainWise Cursusplanner aanvragen? De kortste weg is een direct belletje met Richard Mast: 06 15 24 18 14