ChainWise: e-Learning en LTI koppeling

Tuesday, March 9, 2021 / Aantal keer gelezen (1266)

e-Learning

In de huidige tijd waarbij het Coronavirus sterk bepalend is voor de mogelijkheden om elkaar te treffen en gezamenlijk een cursus te volgen, heeft blended trainen of volledig via e-learning het afgelopen jaar een sterke vlucht genomen.

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van digitale leerplatformen. Binnen deze platformen wordt de content aangeboden zoals tekst, video, geluidsfragmenten etc. Daarnaast kennen veel platformen ook de mogelijkheid voor toetsingen en examinering.
 

ChainWise en e-learning - LTI koppeling

Het cursusplannings- en administratieproces wordt volledig afgevangen binnen ChainWise. Praktisch houdt dit in dat blended cursussen ingepland worden in ChainWise. Als onderdeel van de cursus(soort) wordt een e-learning module opgenomen.

Om Cursusplanner samen te laten werken met het e-learning platform maken wij gebruik van een zogenaamde LTI-koppeling. LTI staat voor Learning Tools Interoperability, een standaard voor uitwisseling van gegevens tussen de verschillende leerplatformen. Door inzet van de koppeling ontstaat er een integrale leeroplossing.

Er kan per e-learning een module worden aangemaakt in ChainWise. Bij die module geef je aan of er vanuit de e-learning ook een score wordt verwacht en wat de waarde moet zijn om te slagen.

ChainWise e-learning

De cursist start vanuit het Cursistportaal de e-learning op en hoeft niet opnieuw in te loggen op het leerplatform. Daarbij kunnen er regels voor toegang worden ingesteld, bijvoorbeeld dat de e-learning maximaal x dagen voor het praktijkdeel mag worden opgestart of dat deze x dagen na opstarten beschikbaar moet blijven om te dienen als naslagwerk. Ook uitnodigingen en reminders voor de e-learning worden verzonden vanuit ChainWise.
 

Succesvolle inzet / ervaring

De LTI koppeling hebben wij al succesvol ingezet bij meerdere klanten en met meerdere platforms, zoals Moodle, DocZero, Niveo, Easy Generator, Wizr en aNewSpring.

ChainWise LTI koppeling

Bij aNewSpring, hebben we recent deelgenomen aan een strategiesessie met een vijftigtal CEO’s, directeuren en senior managers van vooraanstaande trainingsorganisaties, die hun visie en advies gaven om zo goed mogelijk beslagen ten ijs 2021 in te gaan c.q. voort te zetten.

Voortvloeisel uit deze strategiesessie is de ‘2021 Essentials Guide voor Opleiders'. Naast visie en advies staan hierin ook interviews met top opleiders, actueel marktonderzoek en cijfers, praktische voorbeelden en meer. Mocht u het interessant vinden dan kunt u deze gids aanvragen via deze link.

Mocht u meer willen weten over de meerwaarde en mogelijkheden van de LTI koppeling, neem dan contact op met Richard Mast: 06 15 24 18 14

ChainWise: e-Learning en LTI koppeling

Contact met ChainWise

Meer weten over ChainWise Cursusplanner? Van gedachten wisselen over uw specifieke bedrijfssituatie? Een demonstratie van ChainWise Cursusplanner aanvragen? De kortste weg is een direct belletje met Richard Mast: 06 15 24 18 14