ChainWise introduceert projectplanning met CMMI ondersteuning

maandag 21 november 2011 / Aantal keer gelezen (1491)

Nieuwe ontwikkelingen binnen ChainWise volgen elkaar snel op. Geruime tijd hebben wij besteed aan het ontwerpen en ontwikkelen van een projectmanagement omgeving die geschikt zou zijn voor zeer complexe (IT) ontwikkeltrajecten. Daarbij ontwikkeltrajecten waarbij de borging van kwaliteit van werk en planning door een geavanceerde planmethodiek automatisch zou worden ondersteund. Een methodiek die voldoet aan de eisen van CMMI2. Samen met Innovact hebben wij deze handschoen opgepakt.

Innovact houdt zich bezig met ontwikkeling van software voor pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen. De kwaliteit van de werkzaamheden van Innovact wordt gewaarborgd door de gestructureerde bedrijfsprocessen en ontwikkeling van software te laten voldoen aan de eisen van CMMI2.

Gezamenlijk zijn deze processen in kaart gebracht waarbij de software van ChainWise de formele stappen in dit proces ondersteund en taken en eventuele afwijkingen automatisch signaleert. Door middel van een ‘handshake’ (= akkoord tussen planner en uitvoerder) worden de werkzaamheden kwalitatief en qua uitvoering gewaarborgd. Middels actieve monitoring worden plannen en uitvoerder geïnformeerd over wijzigingen en afwijkingen.

Door gebruik van deze aanvulling op de toch al zeer uitgebreide planningsmogelijkheden worden organisaties in staat gesteld eenvoudiger te voldoen aan kwaliteitseisen die desgewenst middels certificering kan worden getoetst.

Wilt u meer weten neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende demonstratie.

Contact met ChainWise

Meer weten over ChainWise Cursusplanner? Van gedachten wisselen over uw specifieke bedrijfssituatie? Een demonstratie van ChainWise Cursusplanner aanvragen? De kortste weg is een direct belletje met Richard Mast: 06 15 24 18 14