Restwarmte steeds belangrijker voor Nederland. Hoe ChainWise daarin een rol speelt

donderdag 2 april 2015 / Aantal keer gelezen (1734)

Minister Kamp ging op Radio1 vanmorgen uitgebreid in op de toekomstige warmtebronnen voor de Nederlandse bedrijven en consumenten. Met de afname van de gasproductie in het noorden van het land en de wens niet afhankelijk te zijn van traditionele bronnen of buitenlandse producenten, worden alternatieve energiebronnen steeds belangrijker. Meer en meer projecten worden opgestart en lokale initiatieven ondersteund.

Warmtenet Hengelo
Naast windenergie en zonne-energie is ook restwarmte en aardwarmte een belangrijke toekomstige bron van warmtevoorziening voor bedrijven en particulieren. De winning en levering staat bijna nog in de kinderschoenen, er zijn echter al projecten die aantonen dat het wel degelijk mogelijk is. Een goed voorbeeld is Warmtenet Hengelo die de restwarmte van AkzoNobel Hengelo en afvalverwerker Twence via leidingen naar huishoudens en bedrijven distribueert en deze met succes verwarmt.

ChainWise Metermanager
Om de complexe administratieve stromen hiervoor in goede banen te leiden maakt Warmtenet Hengelo gebruik van ChainWise software. De op energiemanagement ontwikkelde ChainWise Metermanager richt zich op lokale en middelgrote energie initiatieven. Het systeem administreert  feilloos de warmtemeters, het verbruik en rekent de voorschotbedragen af met zowel particuliere als zakelijke klanten.

Hoge prestaties, lage kosten
ChainWise Metermanagement valt op door de vele functionaliteiten en verrassend scherpe prijsstelling.  De koppeling met zogenaamde slimme meters is bijvoorbeeld eenvoudig te realiseren, het systeem is meer dan compleet door de beschikbare CRM (contact en klantmanagement) en projectadministratie.

Kijk voor meer informatie op www.chainwise/energiemanagement

Contact met ChainWise

Meer weten over ChainWise Cursusplanner? Van gedachten wisselen over uw specifieke bedrijfssituatie? Een demonstratie van ChainWise Cursusplanner aanvragen? De kortste weg is een direct belletje met Richard Mast: 06 15 24 18 14