Speerpunt Q4 2010: Optimaliseren Managementinformatie

dinsdag 26 oktober 2010 / Aantal keer gelezen (1598)

Managementinformatie is voor ChainWise speerpunt voor Q4 2010. ChainWise heeft een nieuwe aanpak geformuleerd waarbij de kosten laag blijven en de flexibiliteit hoog. De behoefte aan managementinformatie is overal. Veelal startend met een of twee overzichten. Uit ervaring weten wij dat het daar niet bij blijft. Daarom hebben wij een flexibele en transparante aanpak geformuleerd.

Management-informatie kenmerkt zich enerzijds door een statisch karakter (data wordt op moment x in de tijd geabstraheerd) en anderzijds door een flexibele behoefte (dwarsdoorsneden, overzichten en rapporten veranderen in de tijd). Managementinformatie uit ChainWise heeft een meer dynamisch karakter.  Wij maken hiervoor gebruik van een plug-in component (SpeedGen) die de mogelijkheden biedt om met behulp van Excel informatie te verwerken. Hiervoor worden sjablonen gebruikt. De data wordt vanuit ChainWise in een dataslide geplaatst waarna automatisch de (draai)tabellen en grafieken worden gevuld. Groot voordeel hiervan is dat de gebruiker zelf nog allerlei bewerkingen kan uitvoeren en ook de sjablonen kan aanpassen. Om maximale flexibiliteit te waarborgen geeft ChainWise niet de data in enge zin (alleen de gevraagde data) maar de data in ruime zin (zoveel als redelijker wijs mogelijk) weer. Met behulp van deze data kan de gebruiker vervolgens ook zelf rapporten opstellen.

Toelichting op het gebruik van de SpeedGen component in combinantie met ChainWise en Excel.

Voor het realiseren van grafische overzichten in ChainWise met behulp van Excel is de SpeedGen component nodig. Deze kopen wij extern in en regelen wij in voor de klant. Met behulp van SpeedGen sjablonen kunnen dan automatisch grafische weergaves worden gerealiseerd op de Exceldata die geëxporteerd wordt. Dit maakt het realiseren van grafische en overzichtelijke overzichten een stuk eenvoudiger. Ook u kan op basis van de (in SpeedGen) beschikbare data zelfstandig sjablonen aanmaken en rapportages genereren.

In de praktijk blijkt dat na een aantal rapporten beschikbaar te hebben het overgrote deel van de relevante data beschikbaar is en de noodzaak om bij ChainWise een query te laten samenstellen sterk verminderd. De hoeveelheid exporteerbare data hangt af van de Excel versie die in gebruik is. Bij de recente versies is het maximum van 64.000 regels in Excel niet meer van toepassing. Dit biedt ongekende mogelijkheden. Omdat Excel bij een grote groep gebruikers bekend is bieden we hiermee een dynamische, flexibele en vooral gebruikersvriendelijke oplossing.

Uiteraard voorzien wij de implementatie van deze module van een gedegen oplevering en training.

 

Contact met ChainWise

Meer weten over ChainWise Cursusplanner? Van gedachten wisselen over uw specifieke bedrijfssituatie? Een demonstratie van ChainWise Cursusplanner aanvragen? De kortste weg is een direct belletje met Richard Mast: 06 15 24 18 14